lauantai 5. syyskuuta 2015

minussa asuu tunnevyörymä

minussa asuu tunnevyörymä
varpaista hiustenlatvoihin asti.
minussa asuu tunnevyörymä,
jonka aistin fyysisesti joka kehon sopukassa
nivelessä
solussa
minussa asuu pelko
joka uhkaa syödä minulta uskon,
toivon tulevalta
se syö sisältä. ja saa kyyneliin.
minussa asuu ääretön ilokin
jonka tunnen koko kehossa
kun osaan antaa sille vallan yli pelon
ja kun onnistun uskottelemaan pelkoon uppoavalle mielelle
ettei syytä ole
pelätä
pilata
elämän ihanuutta
kyseenalaistamalla hyvää, koska sitähän pelko on

minussa asuu tunnevyörymä, koska olen inhimillinen, niin kuin sinäkin.



Tällaisiin ajatuksiin lopetan lauantai-illan, kuudennen illan tässä uudessa ja kummallisessa elämäntilanteessa. Kun päättää lähteä, ei todellakaan ymmärrä mitään lähtemisestä. Vaikka ei lähtisi ensimmäistä kertaa. Oikeastaan ei ymmärrä mitään itsestäkään. Miksi itken? Miksi nauran? Miksi tunnen näin? Ja vaikka koti-ikävän kyyneleitä on vuodatettu, olen varma että olen oikealla elämän polulla. Tunnevyörymän aiheuttaa kaikki kumma erilainen. Hiljaisuus! Yhtäkkiä ikkunasta ei enää kuulukaan liikennevalojen piipitys tai katon yli suhahtelevat lentokoneet. Liikenne ei suhise joka nurkan takana, eikä ympärillä puhuta sitä omaa sydämen kieltä! Postimerkkien ostaminenkin tuntuu prosessilta kun ei osaa kunnolla kieltä, eikä varsinkaan sen outoa murretta. Naapurin pelottava mulkosilmäkissa tunkee mistä vaan mahdollisesta raosta sisälle taloon eikä lähde pois, tuijottaa vaan. Niin pahasti että tekee mieli lukkiutua omaan huoneeseen. Jugurtti maistuu erilaiselta. Pyykinpesuaine tuoksuu erilaiselta. Vaatekaapissakin on tuntematon tuoksu, eikä tiskiharja näytä tiskiharjalta! Sänky on niin erilainen ja kalenteri on tyhjää täynnä, pistorasioissa on ylimääräinen reikä ja kaikista oudointa on, että sain passikuva-automaatista  ONNISTUNEET passikuvat. Niin ja ihmiset katsoo silmiin ja hymyilee. Otan mallia.



[nuppu]

4 kommenttia:

  1. Näinkö ihanaan maalaisidylliin pääsit?! Sehän tuntuu kirittavan kirjoittajan sinussa. Jee!
    Jotain uutta luomistyöstä sinussa on tapahtumassa. Helpompaa olisi pysyä vanhassa, turvallisessa. Mutta mikä tasapaksuisuus, tylsyys...
    Ukin kanssa rukoillaan joka ilta: Varjele Nuppua Sveitsissä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!! Pääsin maaseudulle, mutta kuitenkin lyhyen matkan päähän seuraavista isoista kaupungeista, helppo kulkea! Aina olisi helpompaa jäädä vanhaan tuttuun turvalliseen, mutta jos haluaa kokea elämää, pitää uskaltaa lähteä!

      Poista
  2. Kummallinen tämä kommenttialue? Yhtäkkiä ei anna enää jatkaa, eikä anna korjata kirjoitusvirheitäkään sen jälkeen? Onko tässä pituusleikkuri eli niin ja niin monta merkkiä vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh. Ei oo tullu tuota ongelmaa vastaan! Ehkä se oli vaan väliaikainen vika? En usko että on pituusleikkuria!

      Poista